Nigdy w sumie nie grałem w żadną sieciówkę przez przeglądarkę, ale zawsze chciałem sprawdzić o co w tym chodzi. Akurat RoGh na agrestowym forum napisał o Shakes and Fidget, więc sobie wczoraj spróbowałem.
Zrobiłem sobie postać maga (do wyboru jeszcze jest wojownik i jakiś rogue - skąd my to znamy?
), wybrałem z wielu możliwości wyglądu niezłą niunię i zacząłem grać. Po przebiciu się przez bardzo kolorową i komiksową grafikę (gra jest na podstawie komiksu i tym samym tytule) muszę powiedzieć, że się wciągnąłem. Gra jest na maxa łatwa w obsłudze, robi się questy, zbiera przedmioty, które są losowo generowane. Super ciekawa sprawa to duele. Możesz w każdej chwili bić kogo chcesz, nawet tych co są offline. I zabrać im część kasy i punktów czci (punkty za pvp).
Wielką zaletą jest to, że 95% czasu możesz być afk. Gra jest świetna jak pracujesz przy kompie, albo przeglądasz strony, jako taki dodatek. Zadania trwają określony czas, i możesz sobie przeglądać net w tym czasie, walki są liczone automatycznie z twoich statystyk, które oczywiście sam rozwijasz przez różne cechy i przedmioty.
W sumie nie ma się co rozpisywać, zerknijcie sami
Link:
http://s6.sfgame.pl/index.php?rec=33048Moja noobowska postać:
Duel!
Praca, czyli stanie na warcie (afk, można nawet wyłączyć kompa, a kasa i tak Ci leci)
P.S. Jak się zarejestrujecie przez ten link powyżej to dostanę jakiegoś bonusa
P.S.2 Założyłem tam gildię, i daje ona plusy do expa i złota, więc jak coś to dajcie znać.
P.S.3 Podobno największa frajda to lochy z bossami, ale jeszcze mam za niski poziom, żeby tam wejść.
P.S.4 Na ich forum w przyklejonych tematach jest w sumie wszystko o taktyce i samej grze, warto poczytać.
P.S.5 Ale tych Post Scriptum zrobiłem o.O