[ME mod] konfiguracja pvpgn/bnetd

Dyskusje, pomoc i wszystko związane z:
- Diablo (klasyczne Diablo 1 oraz mody do Diablo I)
- Diablo Pre-Release Demo, Diablo Battle.Net Beta, Alpha (wczesne wersje)
- Diablo: Hellfire (oficjalny dodatek do Diablo)

[ME mod] konfiguracja pvpgn/bnetd

Postprzez b3xapc » 3 gru 2010, o 00:02

Chce pograc w ME mod do Diablo 1, ale wyglada na to ze standardowa konfiguracja pvpgn nie lyka go. Pewnie dlatego ze to 1.07 a nie 1.09.

Pvpgn z 1.09 dziala wysmielicie.

Droga redakcjo, co sie da zrobic zeby pvpgn zmusic do dzialania z 1.07 (+ME mod).

(poza skip_versioncheck=true, na to juz wpadlem)

(btw, me mod wypluwa informacje ze udp nie dziala albo polaczenie za wolne, co jest nieprawda, bo firewall jest dobrze skonfigurowany)
b3xapc
Skeleton

Re: [ME mod] konfiguracja pvpgn/bnetd

Postprzez Kalais » 3 gru 2010, o 13:13

PvPgn go łyka, to jest problem związany z Diablo 1.07. Dopiero w 1.09 Blizzard "naprawił" obsługę routerów, wewnętrznego IP itp. Ja tez mam wszystkie przekierowania dobrze ustawione, i na 1.09 wszystko hula, a na 1.07 nikt nie może dołączać do moich gier, chyba że też korzysta z mojego routera ;(

Generalnie z moich obserwacji wynika, że czym mniej firewalli i routerów po drodze, tym większa szansa że 1.07 będzie hulać.

Wiele osób może grać bez problemów na 1.09, a na 1.07 ma problemy właśnie z "wtyką", lub nie widzeniem gier. Netcraft na którym gramy jest na pvpgn i wszystko tam działa, kwestia z jakim netem się przychodzi ;)

P.S. Jeśli chcesz grać sam, wystarczy wybrać direct cable connection
(http://diablo.kalais.net/d1me.html (drugi podpunkt w drugim punkcie)
I barely escaped from ....... the Butcher...!
Diablo | Diablo 3 Exp | Diablo 3 Gem Calculator | Torchlight 2 | Shakes & Fidget | WarCraft 2 | Knight Online
Kalais
Właściciel Biblioteki

Powrót do Diablo - Dyskusja ogólna