[Diablo] Rogue - wątpliwości

Dyskusje, pomoc i wszystko związane z:
- Diablo (klasyczne Diablo 1 oraz mody do Diablo I)
- Diablo Pre-Release Demo, Diablo Battle.Net Beta, Alpha (wczesne wersje)
- Diablo: Hellfire (oficjalny dodatek do Diablo)

[Diablo] Rogue - wątpliwości

Postprzez dreamer » 11 sty 2011, o 12:07

Mam pytanie co do poradnika rozwoju łuczniczki na stronie głównej.
Dla wyjaśnienia - wczoraj pierwszy raz zagrałem w Diablo. Nie miałem wcześniej styczności z tą grą ani z dwójką. Gram na Single Player, wybrałem Rogue i rozwijałem tą postać korzystając z poradnika Kalais'a, czyli
2 pkt do dex i po jednym do reszty. I jest tam napisane coś takiego:

Jeśli chodzi o rozwijanie cech to proponuje z każdym nowym poziomem doświadczenia dodawać 2 punkty do Dexterity i po jednym do pozostałych cech, ale od około 15 levelu również po 2 punkty do Vitality i po jednym do pozostałych cech, i następnie 2 punkty do Strength i po jednym do pozostałych cech, i tak w kółko.

Właśnie nabiłem 15 lvl i muszę przyznać, że nie do końca rozumiem dalsze instrukcje. Chodzi o to, że mam teraz na 16 lvl dać 2 pkt do życia i po jednym do reszty, na 17 lvl 2 pkt do siły i po jednym do reszty potem 2 pkt do dexterity i jeden do reszty i na następnym lvl od nowa życie, siła, dex?

Pozdrawiam.
dreamer
Skeleton

Re: [Diablo] Rogue - wątpliwości

Postprzez Kalais » 11 sty 2011, o 15:20

Pisałem ten poradnik kilka ładnych lat temu :) Ale tak, właśnie o to chodziło. Przy czym nie musisz aż tak dokładnie tego słuchać. W single player stawiałbym na dużo punktów w dex, i w życie. W multi lepiej korzystać z mana shield, więc warto tam zadbać o rozwój magii.
I barely escaped from ....... the Butcher...!
Diablo | Diablo 3 Exp | Diablo 3 Gem Calculator | Torchlight 2 | Shakes & Fidget | WarCraft 2 | Knight Online
Kalais
Właściciel Biblioteki

Postprzez Magcred » 11 sty 2011, o 16:48

Ja zaproponuje Ci coś zupełnie innego. Teraz masz 15 czy 16 poziom. Więc dodawaj tak 3pkt w zręczność, 2pkt w życie. Od czasu do czasu w manę i siłę. Jak przejdziesz Diablo na single to zachęcam do gry na battle.necie tam gra się nieco ciekawiej ;)
Żaden człowiek nie może przewodzić drugiemu, musimy być jednością.
Magcred
Hidden

Postprzez dreamer » 11 sty 2011, o 22:32

Teraz to mam 20 poziom :twisted:
Może zrobię teraz tak jak mówisz, chociaż trochę siły tak czy tak się przyda żebym mógł mieć lepsze zbroje.
Mam neta z limitem transferu także nie wiem czy zagram w multi, na razie cieszę się grą w single player, doszedłem do 13-tego poziomu, ciekawszy graficznie od reszty no i fajne, półnagie wampirzyce mnie atakują.

Swoją drogą tak mniej więcej od 10 poziomu zrobiło się trudniej i teraz muszę się sporo nastrzelać żeby zabić potwora. Wydaje mi się, ze mam strasznie słabą broń - łuk 1-6 damage. Używam tylko jego od 3 poziomu i nie zmieniam z tego względu, że ma ten dodatek z odrzucaniem przeciwnika po trafieni, co jest bardzo przydatne i nie mogę dorwać łuku z taką samą opcją i większym damage.
dreamer
Skeleton

Postprzez Magcred » 12 sty 2011, o 16:22

Zobacz chociaż, może Ci multi zadziała, bym z tobą pograł, pomógł trochę, mam najlepszy łuk dla rogue, niestety zbroi, hełmu i biżuterii to już nie mam, ale na pewno coś by się znalazło. Jeżeli nadal będziesz grał sam, to popatrz co Griswold ma, może uda Ci się kupić coś dobrego.

Ps : Jak zadziała Ci multi napisz do mnie na pw, swój numer gg.
Magcred
Hidden

Postprzez dreamer » 12 sty 2011, o 18:01

Pójść może i pójdzie tylko chodzi o to, że nie wystarczy mi transferu do 10-tego, heh.
A dzisiaj z rana ukończyłem Diablo, finałowego bossa pokonałem już łukiem z większym damage, bez opcji odtrącania ale diabła i tak nie dało się odrzucać więc to bez znaczenia.
Ogólnie wrażenia pozytywne, gra mnie wciągnęła, ale trochę krótka w sumie, zacząłem grać przedwczoraj i mam ochotę na więcej.
Zagrałbym sobie w Hellfire, tylko, ze nigdzie nie kupię tego dodatku osobno, musiałbym skądś zassać.

Aha, ukończyłem grę na levelu 25, nie wiem czy to dobry wynik, ale starałem się na każdej planszy wybijać potworki co do jednego, choć pewnie tu i tam coś przegapiłem w plątaninie korytarzy.
dreamer
Skeleton

Postprzez Magcred » 13 sty 2011, o 09:34

Hellfire to proponuję ściągnąć z chomikuj bądź rs. W Google wpisz "hellfire chomikuj" albo "hellfire rs". Co do twojego wyniku, to ładny. Zagraj na battle.necie :D tam jest trochę inaczej. Pojedynki między graczami, wspólna gra (coop). Za zabicie Diablo otrzymujesz doty, itp. Jak będziesz grał w hellfire to ściągnij se plik z dodatkowymi postaciami i patcha 1.01. Będziesz miał mniej błędów ;)
Magcred
Hidden

Postprzez Kalais » 13 sty 2011, o 19:32

Single Player to tylko trening przed multi, wprowadzenie do historii. Dla questów warto przejść ze 2 razy, bo są losowe, i każdy ma swój urok. W multi większość questów jest nieobecna, ale są dodatkowe poziomy trudności, możliwość wchodzenia od razu do wszystkich scenerii, no i 50ty poziom czeka do zdobycia :)
Diablo to genialna gra :)
I barely escaped from ....... the Butcher...!
Diablo | Diablo 3 Exp | Diablo 3 Gem Calculator | Torchlight 2 | Shakes & Fidget | WarCraft 2 | Knight Online
Kalais
Właściciel Biblioteki

Postprzez Tiamath » 14 sty 2011, o 20:05

pfff klasyczne diablo :) zapraszam do ME a wtedy usiądziesz przy ognisku z prawdziwymi mężczyznami :D
Tiamath
Devil Kin

Powrót do Diablo - Dyskusja ogólna