Po pierwsze. Amiga. . . I Lotus Turbo Challange 2. Utwór co najmniej świetny. Na zawsze ta melodia pozostanie w mojej głowie :
Na drugiej pozycji umieszczam rzecz jasna Diablo i soundtrack z jaskiń. Coś takiego się nie powtórzy jestem niemalże pewien. Wprowadza gracza w niesamowity ponury klimat, oraz klimat grozy. To nie gra powodowała strach, lecz sama muzyka miała na to największy wpływ . . :
Pozycja trzecia. Heroes of might and magic III. Nie znam osoby, która by tego nie słyszała. Poniższy soundtrack po prostu zalewa nas bajkowym światem Fantasy. Powoduje totalne odcięcie się od rzeczywistości . Nie jeden film mógłby pozazdrościć takiego klimatu . .
Tu już trochę szybciej i dynamicznej. Hitman. Blood Money. Muzyka, która gra podczas ucieczki z miejsca zbrodni. Niesamowicie napędza

Ostatnia, piąta pozycja. . . Nie wiem jak to opisać słowami. Ten krótki utwór jest po prostu tak okrutnie przelany złem i grozą . . Co ciekawsze pojawia się dopiero przy napisach końcowych. Idealnie pasował by do Diablo. Ale idealnie wpasował się w F.E.A.R. ARCYDZIEŁO ! Posłuchajcie sami :
Oto moja lista